Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

Comunicat de presa

În data de 13.02.2013, începând cu ora 11, în sala de ședințe a Asociației Oamenilor de Afaceri Iași, a avut loc conferința de presă în cadrul căreia s-a prezentat Harta Randamentului Politic al parlamentarilor ieșeni. Evenimentul face parte din seria de conferințe desfășurate la nivel național de către Coaliția 52.
Harta a fost realizată pe schema actualelor regiuni de dezvoltare economică, pentru lizibilitate și pentru evitarea interpretărilor de susținere a vreunei variante de regionalizare, înainte de dezbaterea publică a temei.
Cifrele există poate în parte în piata informatiilor, dar – ce aduce nou proiectul “Harta randamentului Politic” este viziunea unitară și integrată asupra acestor date, abordând formațiunile politice ca individualități și nu ca alianțe sau uniuni, așa cum s-au prezentat în fața electoratului.
Ca număr de parlamentari regiunea de Nord-Est are 88 de parlamentari, respectiv 30 de senatori și 58 de deputați. Din cele 6 județe ale regiunii, județul Iași se poate mândri cu 18 deputați și 7 senatori. De asemenea, Iașiul a dat și singurii miniștrii din regiunea de Nord Est.
Analizând ”Harta Randamentului Politic” a județului Iași, s-a constatat următoarele:
 Din cele 18 comisii de la Senatul României, avem reprezentanți la 7 comisii (Comisia economic, industrii și servicii, Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități, Comisia pentru învățământ, știință. Tineret și sport, Comisia pentru afaceri europene și Comisia permanentă a românilor de pretutindeni)
 Din cele 17 comisii din Camera Deputaților, avem reprezentanți la 12 comisii (Comisia penru politică economică, reformă și privatizare, Comisia pentru buget, finanțe și bănci, Comisia pentru industrii și servicii, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, Comisia pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic, Comisia pentru sănătate și familie, Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport, Comisia pentru cultură, arte, mijloace de comunicare în masă, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, Comisia pentru regulament, Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor, Comisia pentru egalitate de șanse între femei și barbați).

Coaliția 52 este formată din cetățeni și asociații legal constituite, care cunosc și au exersat aplicarea Legii nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică din România. Misiunea Coaliției 52 este de a apăra, promova și stimula dialogul civic prin utilizarea intensivă, corectă, onestă și aplicată a Legii nr.52/2003. În prezent, din Coaliția 52 fac parte peste 400 de cetățeni și reprezentanți ai societății civile, lista adeziunilor fiind permanent deschisă.
Membrii Coaliția 52 din Iași.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.