Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

Premierul Ungureanu va analiza amendamentele propuse de Coaliția 52 privind Legea Transparenței

Astăzi, 10 aprilie 2012, la Guvernul României a avut loc o întâlnire între Premierul Mihai Răzvan Ungureanu, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu și reprezentanții a 40 de ONG-uri din România, pe tema dialogului dintre Guvern și societatea civilă.
Președintele Academiei de Advocacy din Timișoara, Radu Nicosevici, a luat cuvântul în cadrul întâlnirii, susținând amendarea Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică. Deasemenea, Radu Nicosevici a semnalat disfuncționalitățile de aplicare a acestei legi atât la nivel local cât și la nivel central.
În acest sens, Radu Nicosevici le-a solicitat astăzi Premierului cât și Ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, să susțină transparența decizională, prin emiterea unui aviz favorabil la inițiativa legislativă de modificare a Legii 52/2003 depusă în 27 martie de 20 de parlamentari  în Camera Deputaților.
Mihai Răzvan Ungureanu, dar și Cătălin Predoiu l-au asigurat pe președintele Academiei de Advocacy că vor analiza atent disfunctionalitățile aplicării legii transparenței decizionale precum și inițiativa legislativă de modificare a Legii 52/2003, urmând să semnalizeze public poziția lor față de amendamentele propuse de Coaliția 52, în acest sens.

Radu Nicosevici
Președinte Academia de Advocacy
Tel. 0722.503.136, e-mail: radu.nicosevici@advocacy.ro

Secretariatul Coaliției 52 – Academia de Advocacy,
Timișoara, Bd. Republicii nr.9
Tel: 0256.403840, Fax: 0256.403841, Email: office@advocacy.ro
www.advocacy.ro www.implicat.info www.transparenta.ro

Coalitia 52 a apărut ca o nevoie urgentă de încurajare a dialogului între societatea civilă și autoritățile publice și de îmbunătățire a cadrului legal existent, fiind formată din cetățeni și asociații legal constituite, care cunosc și au exersat aplicarea Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică din România. Scopul Coaliției este de a promova modificări ale legii care să garanteze consultări publice corecte și oneste, inclusiv sancțiuni pentru cei care o încalcă. Până în 5 martie, au aderat la coaliție 376 reprezentanți ai societății civile, iar lista este în continuare deschisă pe www.advocacy.ro.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.