Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

Coaliţia 52 a prezentat harta puterii politice în Regiunea Vest

În urmă cu aproximativ o săptămână, Academia de Advocacy culegea rodul celui mai nou demers al său, o hartă a randamentului politic din România, structurată pe regiuni. Concepută ca o analiză de substanţă a structurii pu terii parlamentare, harta este menită să descifreze labirintul puterii de care depinde capacitatea fiecărei zone şi a fiecărei regiuni de a-şi valorifica resursele potrivit dorin ţelor şi proiectelor sale. Informaţiile cuprinse în documentul întocmit de Coaliţia 52, precum şi utilitatea unei astfel de analize, au fost discutate pe larg în cadrul unei întâlniri informale ce a avut loc ieri la Deva. La întâlnire au participat membrii Coaliţiei 52 din judeţul Hunedoara, care au tras un semnal de alarmă în rândul politicienilor. „Dorim să oferim opiniei publice un instrument care poate fi folosit liber. Este vorba despre o hartă a puterii politice la nivel regional şi local. În perspectiva regionalizării este foarte important cine ne reprezintă şi ce decizii iau cei care ne decid viitorul. Prin radiografia randamentului politic în România, exprimat sugestiv şi prin hărţi, pe regiuni şi judeţe dorim să informăm politicienii că suntem cu ochii pe ei. Totodată dorim să se realizeze ceea ce au propus în campaniile politice: crearea de locuri de muncă, aducerea investitorilor etc.”, a precizat membrul Coaliţiei 52 Hunedoara, Paul Rusu.
Populaţia şcolară va scădea până în 2025 cu 42 la sută Potrivit reprezentanţilor Coaliţiei 52, judeţul Hunedoara şi judeţul Caraş Severin se află pe primele două locuri în ceea ce priveşte  scăderea populaţiei. „Până în anul 2025, se preconizează că vom pierde 42 la sută din populaţia şcolară. Este foarte mare nevoie de locuri de muncă pentru a rămâne tinerii aici. Parlamentarii
au promis că vor aduce investitori şi vor crea locuri de muncă, dar până acum acest lucru nu sa realizat. Dorim să se facă ceva în această privinţă, în caz contrar se va crea o depo pulare masivă”, a menţionat Paul Rusu.
 

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.