Coaliţia 52 a prezentat harta puterii politice în Regiunea Vest
În urmă cu aproximativ o săptămână, Academia de Advocacy culegea rodul celui mai nou demers al său, o hartă a randamentului politic din România, structurată pe regiuni. Concepută ca o analiză de substanţă a structurii pu terii parlamentare, harta este menită să descifreze labirintul puterii de care depinde capacitatea fiecărei zone şi a fiecărei regiuni de a-şi valorifica resursele potrivit dorin ţelor şi proiectelor sale. Informaţiile cuprinse în documentul întocmit de Coaliţia 52, precum şi utilitatea unei astfel de analize, au fost discutate pe larg în cadrul unei întâlniri informale ce a avut loc ieri la Deva. La întâlnire au participat membrii Coaliţiei 52 din judeţul Hunedoara, care au tras un semnal de alarmă în rândul politicienilor. „Dorim să oferim opiniei publice un instrument care poate fi folosit liber. Este vorba despre o hartă a puterii politice la nivel regional şi local. În perspectiva regionalizării este foarte important cine ne reprezintă şi ce decizii iau cei care ne decid viitorul. Prin radiografia randamentului politic în România, exprimat sugestiv şi prin hărţi, pe regiuni şi judeţe dorim să informăm politicienii că suntem cu ochii pe ei. Totodată dorim să se realizeze ceea ce au propus în campaniile politice: crearea de locuri de muncă, aducerea investitorilor etc.”, a precizat membrul Coaliţiei 52 Hunedoara, Paul Rusu.
Populaţia şcolară va scădea până în 2025 cu 42 la sută Potrivit reprezentanţilor Coaliţiei 52, judeţul Hunedoara şi judeţul Caraş Severin se află pe primele două locuri în ceea ce priveşte scăderea populaţiei. „Până în anul 2025, se preconizează că vom pierde 42 la sută din populaţia şcolară. Este foarte mare nevoie de locuri de muncă pentru a rămâne tinerii aici. Parlamentarii
au promis că vor aduce investitori şi vor crea locuri de muncă, dar până acum acest lucru nu sa realizat. Dorim să se facă ceva în această privinţă, în caz contrar se va crea o depo pulare masivă”, a menţionat Paul Rusu.
Vezi aici impactul in presa al raportului privind transparenta decizionala in administratiile publice 2015-2016 in acdrul proiectului Campaniile Coalitiei 52.
Ministerul Finanţelor Publice a fost singurul care, în perioada februarie 2015 - februarie 2016, a supus spre dezbatere publică toate proiectele de acte normative adoptate, conform unui studiu realizat de Academia de Advocacy şi membrii Coaliţiei 52, potrivit Agerpres.
Academia de Advocacy vă invită la evenimentul “M-am decis să mă implic. Am ce să spun, vreau să fiu ascultat și vreau să mi se răspundă”. Acestava avea loc în data de 24 feb. 2015, între orele 13:30 – 15:00, în sala de conferințe a hotelului Continental Forum, din Oradea, Aleea Strandului nr.
Academia de Advocacy organizeaza evenimentul "M-am decis sa ma implic. Am ce sa spun, vreau sa fiu ascultat si vreau sa mi se raspunda" in data de 26 feb. 2015, intre orele 13:30 - 15:00, in sala de conferinte a hotelului Bistrita, din Bistrita, Str. Petru Rares nr. 2, jud Bistrita Nasaud.